Sıkça Sorulan Sorular

-- Ev-Eşya Sigortası

Ev-Eşya Sigortası

Evim için sadece DASK yaptırmak yeterli değil mi?

Zorunlu deprem sigortası, DASK sigortası, yalnızca deprem için belli limitler dahilinde geçerli bir üründür. Evin içindeki eşyalar ile kıymetli varlıkları güvenceye almak için Zorunlu Deprem Sigortası’nın yanında bir de ev ve eşya sigortası yaptırabilirsiniz.

Ev ve eşya sigortası zorunlu mu?

Kanunen zorunlu bir sigorta ürünü değildir. Uzun yıllardır emek verilen evler ve eşyalar için dışarıdan gelebilecek risklere karşı, korunmak için Ev ve Eşya Sigortası yaptırabilirsiniz.

Kiracıyım, ev ve eşya sigortası alabilir miyim?

İster kiracı olun, ister ev sahibi ev ve eşya sigortası yaptırabilirsiniz. Ev sahibi iseniz, hem eşyalarınızı hem evinizi güvence altına alırken, kiracı iseniz sadece eşyalarınızı yangın, hırsızlık, su baskını, deprem gibi pek çok riske karşı sigortalatabilirsiniz.

Ev ve eşya sigortası yaptırmak için belge sunmalı mıyım?

Ev ve eşya sigortası almak için başvurunuz sonrasında evinize özel poliçe hazırlanabilmesi için ev sahibi/kiracı kimlik numarası, evin açık adresi, evin metrekaresi, ev sahibiyseniz bina bedeli için ortalama inşa maliyeti, DASK numarası, evdeki eşyaların toplam bedeli gibi bilgileri yetkili Aksigorta aracılarına iletmeniz yeterli olacaktır.

Ev ve eşya sigortası komşuya verilen zararı karşılar mı?

Evinizde yangın, su baskını gibi zararların olduğu durumlarda komşu evlere verebileceğiniz zararlar da poliçedeki limitler dahilinde karşılanmaktadır.

Apartmandaki ortak kullanım alanlarında gerçekleşen zarar için Ev ve eşya sigortamı kullanabilir miyim?

Bina ortak kullanım alanları olan merdiven, merdiven boşlukları, asansör boşlukları, makineleri, garaj, sabit yüzme ve süs havuzları, çatı malzemeleri, bacalar, su olukları, temeller, istinat duvarları, teraslar, poliçe kapsamındaki tüm risklere karşı güvence altındadır. Sigorta sahibini etkileyen hasar durumunda (örneğin çatıdan sigortalanan daireye akan su sonucu oluşacak hasar) tutarından sigortalıya düşen tutar sigorta tarafından karşılanır.

Ev ve Eşya Sigortasına evimdeki kıymetli eşyalar da dahil mi?

Ev eşyaları içerisinde bulunabilecek değerli/kıymetli eşyaların hırsızlığı durumunda; Toplam tüm değerli/kıymetli eşya bedeli, eşya bedelinin %30’unu aşamaz. Mücevher, ziynet eşyası, ruhsatlı silah, değerli madenlerden yapılmış eşyalar ve aksesuarlar kilit altında (kasa, kilitli dolap veya çekmece) bulunması kaydı ile; Eşya bedelinin % 10'u ile sınırlıdır. Kilit altında olmayan mücevher, değerli madenden yapılmış aksesuarlar ve ziynet eşyalar; Eşya bedelinin % 5'i ile sınırlıdır. Değerli madenlerden yapılmamış saat, gözlük, çanta, aksesuar vb. eşyalar, sanat eserleri, antikalar ve kıymetli halılar ayrıca cep telefonu, tablet, diz üstü bilgisayar ve benzeri seyyar elektronik cihazlar ; Eşya bedelinin %30'u ile sınırlıdır. Nakit para ve döviz;  1.000 TL ile sınırlıdır.

Ev ve Eşya Sigortası’nda indirim imkanı var mı?

Evet, poliçe yaptırdıktan sonra hasar talep etmeyen ve sigortasını kesintisiz devam ettiren sigortalılar için 1. yılın sonunda %10, 2. yılın sonunda %20, 3. yılın sonunda %30 hasarsızlık indirimi uygulanır.

Bunun dışında peşin ödeme indirimi ve belirlenmiş illerde özel indirimler uygulanır.

Ev eşya sigortası cam kırılması zararını karşılar mı?

Evet, evin dış cephe camları, kapı camları ve aynalar, mobilya cam ve aynaları, cam sehpa, vitrin camları, duşakabin ve balkon camları (mika, fiber ve polikarbon camlar dahil) her türlü kazaen kırılmaya karşı teminat altındadır.

Acil Sağlık Hizmeti nedir, neleri karşılar?

Bu hizmet; Acil Sağlık Hizmetleri, Acil Kara Ambulans Hizmeti, Acil Hekim Hizmeti, İlaç ve Sarf Malzemesi ile Medikal Bilgi Köprüsü hizmetinden oluşur. Bu hizmetlerden, acil durumun sigortalı konutta gerçekleşmesi durumunda konutta bulunanların tamamı (misafirler de dahil) yararlanabilir. Acil durumun konut dışında gerçekleşmesi durumunda ise hizmetler poliçe sahibi için geçerlidir.

Bu hizmet 365 gün 24 saat ücretsiz ve limitsiz olarak verilir. Acil durumlarda sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için 444 27 27 numaralı Aksigorta Hizmet Merkezi’ni aramalısın.

Ev-Eşya Sigortası’nda yer alan elektrik hasarları neleri karşılar?

Yıldırım düşmesi sonucu, normal veya anormal bir elektrik akımının konutta bulunan sigortalı elektrikli ve elektronik cihazlara doğrudan veya dolaylı olarak vereceği maddi zararları karşılar. (Diz üstü bilgisayarlar teminat haricidir.) Her bir elektrik hasarında 300 TL muafiyet uygulanır. Yıllık ödenecek tazminat toplam 6.000 TL ile sınırlıdır.

Ev-Eşya Sigortası’nda izolasyon hasarları nasıl karşılanır?

İzolasyon yetersizliği ya da kaybı nedeniyle yağmur/kar sularının binanın dış cephe ya da terasından veya pencere, kapı ve pervazlarından sızması nedeniyle meydana gelen zararlar teminat altındadır. Nemlenme/ısı farkı nedeniyle oluşan terleme ile küflenme sonucu sıva veya boya kabarmaları gibi iç dekorasyonda meydana gelebilecek zararlar da (Boya, badana ve onarım masrafları, olay başına ve poliçe süresince toplam 3.000 TL’dir.) teminata dâhildir.

Ürün kapsamında sunulan ücretsiz hizmetlerden nasıl faydalanabilirim?

Türkiye çapındaki hizmet ağı dahilinde sağlanan bu hizmetlerden yararlanmak ve tüm anlaşmalı kuruluşlar hakkında bilgi almak için 444 27 27 numaralı Aksigorta Hizmet Merkezi’nden yardım alabilirsin.